Senaste artiklar:

Laowa 50mm 2X Ultra Macro 01Nytt Ultra Macro för Micro Four Thirds

Venus Optics presenterar ett nytt 50mm makroobjektiv från Laowa, som blir först i världen med att erbjuda hela 2x förstoringsgrad för kameror med MFT-fattning. Kompakt format och elektrisk bländare är andra attraktiva egenskaper.

Molfo AB har glädjen att tillkännage nya Laowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO från Venus Optics. Ett makroobjektiv som är unikt i sitt slag, det första för Micro Four Thirds-systemet som klarar att avbilda motivet med hela 2x förstoringsgrad (avbildningsskala 2:1). De flesta makroobjektiv för MFT-systemet tillåter inte högre förstoringsgrad än 1x, dvs en skala på 1:1.

Möjligheten att kunna ta så kraftiga närbilder utan behov av extra tillbehör som mellanringar eller försättslinser gör Laowas nya makroobjektiv lättanvänt samtidigt som det främjar kreativiteten. Med Laowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO har du bokstavligen en hel värld av motiv vid dina fötter!

Litet men gediget
Kompakt format och låg vikt, endast 240 gram, gör Laowas 50mm Macro till ett idealiskt makroobjektiv för de spegelfria MFT-kamerorna. Byggkvaliteten är utsökt, med hölje och bajonett i metall samt extremt mjuk och följsam manuell fokuseringsring. Laowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO är kort sagt en riktig liten pärla för makrofotografering!

Elektrisk bländarstyrning
FLaowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO är utrustat med inbyggd CPU, bländarmotor och elektriska kontakter i bajonetten som tillsammans gör det möjligt att justera bländaren via kamerahuset och ger tillgång till automatiska exponeringslägen. Elektroniken stöder också automatisk förstoring av sökarbilden när man vrider fokusringen, vilket underlättar när man vill ställa in skärpan med riktigt hög precision. En annan fördel är att information om brännvidd och bländare sparas i bildernas EXIF-data och kan tas fram i ett bildvisningsprogram.

Apokromatisk optisk design
Den optiska konstruktionen av Laowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO omfattar 14 linser i 10 grupper. För bästa möjliga bildkvalitet har objektivet försetts med tre linser av ED-glas (en så kallad apokromatisk design) som minimerar kromatisk aberration. Resultatet är bilder med enastående skärpa och färgåtergivning genom hela fokusområdet, även vid full bländaröppning.

Optimerat för Micro Four Thirds
Laowa 50mm f/2.8 2x Ultra Macro APO är framtaget särskilt för spegelfria kameror och kan användas med alla modeller som stöder Micro Four Thirds-fattningen; Panasonic, Olympus, Black Magic Pocket Cinema Camera 4K et cetera. Micro Four Thirds-formatet är populärt bland filmare vilket gör detta objektiv intressant inte enbart för makrofotografer utan även för de som spelar in naturdokumentärer. Ett annat användningsområde kan vara dokumentation av små produkter. Tack vare brännvidden 50mm, som är kort tele med Micro Four Thirds, får man dessutom ett bra avstånd och naturligt perspektiv vid porträttfotografering.

Pris och leverans

Cirkapris (inkl. moms): 5600 kronor. Objektivet finns tillgängligt för leverans i september.

Venus Optics och Laowa distribueras av Molfo AB. För ytterligare information: info@molfo.se samt www.laowa.se

Sammanfattning viktiga egenskaper

  • Manuellt fokuserat makrotele för Micro Four Thirds
  • Fokusering ned till skala 2:1 (2x förstoring)
  • Närgräns på 13.5 cm
  • APO-kromatisk objektivkonstruktion som minimerar kromatisk aberration
  • Mycket hög optisk kvalitet vid alla fokusavstånd
  • Utsökt byggkvalitet med hölje i metall
  • Kompakt och lätt
  • Elektrisk bländarstyrning från kameran
  • Stöder fokushjälp i sökaren

Specifikationer

Brännvidd:
50 mm
Ljusstyrka: 2.8
Bildformat: Micro Four Thirds
Bildvinkel: 24.4˚
Objektivfattning: Micro Four Thirds
Fokusering: Manuell
Bildstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 14 linser / 10 grupper
Minsta bländare: 22
Närgräns: 13.5 cm
Maximal förstoring: 2x (skala 2:1)
Antal bländarlameller: 7
Filterdiameter: 49 mm
Mått: 79 x 53.5 mm
Vikt: 240 gram
Övrigt: Elektrisk, motordriven bländare. Stöd för överföring av EXIF-data
Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock